Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 19 Kasım kilogram altın fiyatı…
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı ne kadar…
Trabzonspor’un Ekonomik Mücadele Vurgusu
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Trabzonspor İdari İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyhun Eskici, kulübün ekonomik zorluklarına dair açıklamalarda bulundu.…
Merkez Bankası duyurdu: Yeni banknotlar tedavüle girdi
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu VIII. Tertip 50 Türk Lirası ve VII.…